Pod płomykiem

Zdjęcie ze strony www.facebook.com/podplomykiem
Zdjęcie ze strony www.facebook.com/podplomykiem
Zdjęcie ze strony www.facebook.com/podplomykiem
Zdjęcie ze strony www.facebook.com/podplomykiem
Zdjęcie ze strony www.facebook.com/podplomykiem
Zdjęcie ze strony www.facebook.com/podplomykiem
Zdjęcie ze strony www.facebook.com/podplomykiem
Zdjęcie ze strony www.facebook.com/podplomykiem

Pizzeria "Pod płomykiem"
ul. Marii Skłodowskiej-Curie 18, 84-300 Lębork
tel.: +48 512 650 391
www.facebook.com/podplomykiem

Godziny otwarcia:
wt. - sob.: 11:00 - 20:00

"Pod płomykiem" pizza wypiekana jest w piecu opalanym drewnem, dzięki czemu posiada niepowtarzalny, naturalny smak i aromat. Nazwa lokalu nawiązuje do płomienia, który wypieka pizzę, ale również do podpłomyków, czyli polskiej nazwy dla najstarszej znanej formy pieczywa. Podpłomyki, czyli chlebki kładzione przy płomieniach wyrabiano z tego samego ciasta co chleb i sprawdzano nimi czy piec się nagrzał. W Pizzerii "Pod płomykiem", są one serwowane z oliwą, ziołami i innymi dodatkami do wyboru.